Z.I.T. (live online zenmeditatie in de ochtend)

Aandacht aub:

 

De eerstvolgende ZIT-sessie gaat door op 1 augustus.

 

Wat is Z.I.T.?

De Z.I.T.-sessies zijn online meditatielessen van 8u45-9u30, die ik in principe elke weekdag via Zoom begeleid. De sessies zijn open voor iedereen, op basis van een vrije bijdrage. Z.I.T. betekent 'Zen-Instructies voor Thuis'. Kwestie van een kat een kat te noemen.

Alle algemene informatie en de toegangscode worden op deze pagina gepost.

Wie zich wil inschrijven op de eenvoudige nieuwsbrief met info over de schema's en eventuele extra's, kan dat op eenvoudig verzoek doen via tom_hannes@yahoo.com. 

 

Praktische info in detail

1. Iedereen kan meedoen. Van de complete beginneling of geroutineerde mediteerder. Er is plaats voor honderd deelnemers. Als je voor het eerst deelneemt, stuur me dan op voorhand een persoonlijk bericht via tom_hannes@yahoo.com om dat te melden. Dan weet ik dat er nieuw volk is en pas ik de begeleiding wat aan.

De virtuele deuren openen om 8u45. Om 9u begint de begeleiding. Einde om 9u30.

2. Download het Zoom-programma gratis op voorhand: https://zoom.us/.
Opgelet: Wie Zoom vroeger al eens gedownload heeft, kijk na of je geen update nodig hebt. 

Zorg ervoor dat je zit waar je goed en stabiel internetontvangst hebt.

De huidige link voor alle sessies is:

https://us02web.zoom.us/j/85759811324?pwd=Nis1dmRLeVBHTUJhd21DQzI1bGdmQT09

Meeting ID: 857 5981 1324

Passcode: 965242

3.  Jullie zullen mij kunnen horen, maar niet elkaar.
Het is de bedoeling dat alleen de begeleiding hoorbaar is.

Gelieve je eigen video uit te schakelen (links onder in het beeld 'video off'), zo verliezen we minder bandbreedte, wat de kans op storingen kleiner maakt. Mij zie je wel, jezelf niet, maar op zich is dat ook niet nodig voor een goede meditatie. Op het einde van de sessie kunnen we elkaar kort even zien en horen om elkaar te groeten en afscheid te nemen.

4. Elke sessie staat op zich, dus inpikken wanneer je kunt is geen probleem.

5. Er wordt een bijdrage gevraagd. Op rek.nr BE 38 9792 6479 7372. Tip: geef een weekbedrag, dan moet je er niet elke dag aan denken. Er wordt me vaak een richtprijs gevraagd. Dat zou 5 euro per keer kunnen zijn. Maar aangezien een vrije bijdrage vrij is kun je zelf je bijdrage bepalen. Aub, geef iets, anders kan ik deze dienst niet blijven voortzetten.

6. De sessies worden niet opgenomen, omdat ik het live karakter van deze sessies wil bewaren. We delen niet de ruimte, maar wel de tijd met elkaar, en dat voelt en werkt anders dan opgenomen begeleidingen. Mogelijk maak ik nog een 'hulpset' van apart opgenomen sessies die via een ander kanaal raadpleegbaar zijn. Een boek gebaseerd op de begeleidingen van de sessies is verschenen bij Polis: Als een boeddha, als een uilskuiken.

7. Feedback of vragen kunnen evt nadien naar mij gestuurd worden (tom_hannes@yahoo.com). Niet tijdens de sessies. Ik kan niet beloven dat ik op alles zal kunnen antwoorden.

9. Wie de nieuwsbrief wil ontvangen met alle praktische info en eventuele extra tips, kan zich daarvoor inschrijven door een mailtje te sturen naar tom_hannes@yahoo.com

 

 

tomhannes.be - Copyright © 2021

banner foto Theodoor Dirkx - website startx.be