Zen-weekend

Ons bestaan te goeder trouw zijn

Het klassiek Japanse woord voor zen-retraite is sesshin: 'je geest zien'. Dat is meteen de rode draad van de retraite: wat betekent dat, je geest zien? Wat is daar zo bevrijdend aan? En wat heeft dat te maken met wat de 'ons bestaan te goeder trouw zijn?' De Schuur van Babel en zijn wondermooie omgeving is een uitgelezen plaats om ons een weekend hierover te buigen.

Het weekend staat vooral in het teken van zenmeditatie. De radicale eenvoud van enkel-zitten (zazen) wordt afgewisseld met specifiekere meditatietechnieken. We zitten in stilte en onder begeleiding. Er is de mogelijkheid tot privé-vraaggesprekken en in groepsgesprekken delen we onze ervaringen en vragen. Op zaterdagavond is er een lezing over het thema van het weekend.

Aangezien onze levens doorgaans behoorlijk vol en druk zijn, laten we ook ruimte voor vrije tijd, al was het maar om even de prachtige omgeving te verkennen.

De retraite is open voor iedereen. Zowel wie nog nooit gemediteerd heeft als doorgewinterde 'zitters' zijn welkom. Let wel: er is maar plaats 15 deelnemers, mensen, dus snel beslissen is de boodschap.


Praktische informatie op een rijtje

Wanneer: van zaterdag 10 maart tot zondag 11 maart

Waar: De Schuur van Babel, Babelomstraat 5, 3320 Meldert.

Kamers: Twee- of vier personenkamers (beddengoed wordt geleverd)

Prijs: 130 euro

Meebrengen: Er is geen specifieke dresscode, maar de ervaring leert dat losse kledij lang zitten makkelijker maakt. Uitdagende kleding maakt het mogelijk moeilijker voor anderen. Beddengoed en lakens worden voorzien. Neem slippers voor binnen mee en indien mogelijk een eigen bankje of zitkussen en matje. Er is ook een (erg) beperkte voorraad zitkussens ter beschikking. Stoelen voor wie niet op een kussens wenst te zitten zijn aanwezig.

Verloop van de dag

Zaterdag
9u30: aankomst
10u30: meditatie
13u lunch
15u30-18: meditatie (mogelijkheid tot gesprek)
18u diner
19u30: Lezing 'goede trouw' en slotmeditatie

Zondag
7u: meditatie
9u30: ontbijt
10u30: meditatie (mogelijkheid tot gesprek)
13u lunch
15u30: meditatie
16u30 afsluiten en vertrek


Inschrijven
Inschrijvingen kan vòòr 25 februari met het aanmeldingsformulier.
Na je aanmelding kun je 130 euro storten
op rekening BE38 9792 6479 7372,
op naam van Tom Hannes
en met de vermelding ‘zen-weekend maart 2018’ + je naam.

De datum van storting geldt als datum van inschrijven.

Voor vragen of opmerkingen: tom_hannes@yahoo.com.
 

tomhannes.be - Copyright © 2017

banner foto Theodoor Dirkx - website startx.be