Meditatie-dag

Onze fragiliteit volop omarmen

Deze intensieve meditatiedag is open voor iedereen: van beginners tot doorgewinterde beoefenaars. Het gloednieuwe centrum 'De Theatergarage' in Borgerhout (vlak bij het Boelaerpark) is een prachtige locatie waarin we ons kunnen geven aan de rust en helderheid van zenmeditatie, én aan de vraag hoe we die praktijk kunnen inzetten in ons dagelijkse leven.

Zenmeditatie wordt gebruikt voor heel veel verschillende doeleinden: van het beter nastreven van bedrijfsdoelstellingen tot het opwekken van mystieke ervaringen. Op deze meditatiedag staat de begeleiding in het teken van 'de omarming van onze fragiliteit'. Het standpunt is dat pas wanneer we de onvermijdelijke fragiliteit van ons bestaan durven toe te laten, we steviger in onze schoenen kunnen komen te staan: eerlijker, rustiger, moediger en vrijer. We kunnen leren leven vanuit het besef dat onze fragiliteit onze grootse schat is. Ze doet ons schitteren als geen ander.

Praktische informatie op een rijtje

Wanneer: 25 november 10-16u

Waar: De Theatergarage, Bouwhandelstraat 72, 2140 Borgerhout.

Let op: De Theatergarage ligt in een woonwijk. Parkeerplaatsen zijn beperkt. Het treinstation Antwerpen-Berchem ligt op wandelafstand. Een halte van tramlijnen 4 en 9 is vlakbij.

Prijs: 45 euro

Meebrengen: lunchpakket, makkelijke kledij, meditatiekussen/bankje. Er is een (erg) beperkte voorraad zitkussens ter beschikking. Voor wie niet op een kussen wenst te zitten zijn er stoelen. 

Verloop van de dag

9u00: aankomst
10u00: begeleide zit- en loopmeditatie
12u30 lunch
13u30: stille zit- en loopmeditatie (als het weer het toelaat, buiten)
14u30: vragen en uitwisseling
15u30: meditatie en slot
16u: einde

Om 19u30 op dezelfde plek start de lezing 'de flinterdunheid van het bestaan' (gratis voor de deelnemers van de meditatiedag, 5 euro voor niet-deelnemers, ten voordele van de theatergarage)

Inschrijven

Inschrijven kan met het aanmeldingsformulier.
Gelieve meteen ook 45 euro storten op de rekening BE38 9792 6479 7372,
op naam van Tom Hannes,
met de vermelding ‘meditatiedag november 2017' + je naam.

Voor vragen of opmerkingen: tom_hannes@yahoo.com.