Een ander geluk: meditatie-weekend 20-21 juni in Meldert.

Het weekend is volzet.

Je aanmelden op de wachtlijst kan op eenvoudig verzoek met een mailtje naar tom_hannes@yahoo.com.

 

"Toen kwam de volgende gedachte in me op: Waarom zou ik bang zijn voor dit geluk dat niets te maken heeft met genot?"

Ziedaar het thema van dit meditatie-weekend. Het citaat komt uit een bekende toespraak van de Boeddha, waarin hij vertelt over een moment tijdens zijn zoektocht naar het goed leven. Een moment dat dat zijn hele verdere leven veranderde en zin gaf. Waar heeft hij het over? En kunnen we daar op dit weekend van proeven?

De nadruk van het weekend ligt op eenvoudige zitmeditatie (voor wie daarmee bekend is: een mix van klassieke vipassana- en zentechnieken). Daarnaast is er ook plaats voor gesprek, uitwisseling, lichaamsoefeningen, lezingen en (als het weet het toelaat) wandelmeditaties. Aangezien ons dagelijks leven vaak overvol en druk is, zal er ook ruimte zijn voor vrije tijd, al was het maar om van de mooie omgeving te genieten. De inspiratie van de meditatie en de begeleiding heeft een boeddhistische inslag, maar het kader van de retraite is niet-sektair en vrij van rituelen.

Voor wie?

De retraite is open voor iedereen. Van complete beginnelingen tot ervaren rotten. De ervaring leert dat de groep altijd een mix van allerlei ervaringsniveaus is.
Hoewel de retraite intens begeleid wordt, is er geen professionele hulpverlening voor mensen met ernstige mentale problemen. Als je hier twijfels over hebt, kun je dit in alle discretie in het inschrijfformulier vermelden. (Deze gegevens worden nergens opgeslagen.)
Wie fysieke moeilijkheden heeft: als zitten op een kussen met gekruiste benen te moeilijk is, zijn andere houdingen perfect mogelijk. Laat dit zeker geen reden zijn om niet deel te nemen. Hou wel rekening met het feit dat de meditatieruimte op de eerste verdieping ligt en alleen per trap te bereiken is.

Er is plaats voor maar 14 deelnemers. Dat zorgt voor een intieme en gemoedelijke sfeer. Het betekent ook dat snel inschrijven de boodschap is. 

Waar?

Het meditatieschema is vrij pittig. Daar staat tegenover dat we goed in de watten gelegd worden. De Schuur van Babel is een heerlijke plek in de wondermooie omgeving van Meldert, waar gastvrouw Erica ons drie keer per dag een heerlijke maaltijd voorschotelt.
Wie een specifieke voedselallergie of -intolerantie heeft, kan dat ook in het inschrijfformulier vermelden.

Praktische informatie op een rijtje 

Data: Zaterdag 20 tot zondag 21 juni 2020.
Plaats: de Schuur van Babel, Babelomstraat 5, 3320 Meldert.
Kamers: Twee- , drie of vier personenkamers.
Meebrengen: er is geen specifieke dresscode, maar de ervaring leert dat losse kledij lang zitten makkelijker maakt. Uitdagende kleding maakt rustig zitten dan weer moeilijker voor anderen.
Zeker niet vergeten: handdoeken, beddengoed (verplicht: matras-omtrek, fluwijn voor kopkussen, lakens en omtrek voor dons.) Wie geen beddengoed of handdoeken bij heeft, kan er tegen betaling huren bij de Schuur. Neem ook slippers mee voor binnen en buitenschoenen die tegen slijk kunnen. Voorzie regenkledij.
Er is een beperkte (!) voorraad zitkussens ter beschikking, breng dus zeker je eigen kussen of zitbankje mee als je er eentje hebt. Voor wie niet op een kussens wenst te zitten zijn er stoelen beschikbaar.
Prijs: 150 euro, alles inbegrepen, exclusief het beddengoed en handdoeken (moet je zelf meenemen) en mogelijkheid tot sauna (kun je ter plaatse bestellen.)

Verloop 

Zaterdag
9u30: aankomst
10u30: meditatie
13u00u lunch
15u30-18: meditatie (mogelijkheid tot vragen)
18u diner
19u30: Lezing 'Waarom zou ik bang zijn...?' en slotmeditatie.

Zondag
7u: meditatie
9u30: ontbijt
10u30: meditatie (mogelijkheid tot vragen)
13u lunch
15u30: meditatie
16u30 afsluiten en vertrek.

Inschrijven doe je door het inschrijfformulier in te vullen en door 150 euro te storten op BE38 9792 6479 7372, op naam van Tom Hannes, met vermelding 'zen-weekend juni 2020'.  Let op: de inschrijving is pas volledig na storting. Het bedrag is niet terugvorderbaar bij annulering na 1 mei 2020, tenzij uw plaats kan ingevuld worden door iemand op de wachtlijst. 
 

Voor verdere vragen: tom_hannes@yahoo.com

tomhannes.be - Copyright © 2018

banner foto Theodoor Dirkx - website startx.be